duminică, 27 ianuarie 2013

C6 - Evaluare



  • Alcatuieste un text de 5-10 enunturi prin care sa gasesti un alt final povestii.
Citeste-l in fata clasei.

  • Realizeaza un desen in care sa prezinti un moment al actiunii.
Prezinta-l in fata clasei.

18 comentarii:

  1. Dupa ce Negura - Voda a auzit ce i-a povestit fiul sau, a fost cuprins de pareri de rau.
    El a promis ca nu va mai vana animalele din padure, si s-a tinut de promisiune.Apoi l-a rasplatit pe batranul padurar, daruindu-i padurea pe care o pazea.
    Cand s-a intors la palat, imparatul si-a chemat sfetnicii si le-a poruncit sa imparta mancare si bani tuturor oamenilor pe care ii asuprise pana atunci.
    Dupa aceea a anuntat poporul ca incepand din acea zi nimeni nu va mai fi chinuit si batut.
    Dupa aceea imparatul si fiul sau au trait linistiti multi ani.
    Ei intelesesera ca nu trebuie sa fie rai si cruzi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzind spusele baiatului, Negura-Imparat a inceput sa planga, cuprins de remuscari. El a jurat sa nu mai vaneze si, ajuns la palat, si-a anuntat sfetnicii ca va lasa imparatia in seama fiului sau, care acum devenise un tanar intelept.
    Feciorul imparatului cunoscuse in casa padurarului pe fiica acestuia, o tanara blanda, buna si foarte frumoasa, de care se indragostise si pe care a luat-o de sotie. Iar pe batranul padurar l-a numit sfatuitorul lui, pentru ca tanarul imparat vroia sa invete sa conduca cu bunatate, cu intelepciune si cu iubire fata de oamenii sai. Asa imparatia lui a inflorit, iar oamenii erau prosperi, bucurosi si fericiti in regatul condus de Cerbul fermecat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-o noapte, pe cand dormea in odaia sa, Neagura Imparat a avut un vis ciudat si inspaimantator. Se facea ca din negurile padurii cerbi inaripati ii dadeau rotocoale si aruncau sageti otravite inspre el. Imparatul fugea incercand sa se apare dar cerbii veneau tot mai multi si mai suparati. Oriunde se uita, imparatul cel nemilos nu gasea scapare. Cazut in genunchi si lovit,el incepe sa cerseasca indurare si iertare pentru toate ispravile rele si cruzimea de care a dat dovada.
    Imparatul se trezeste brusc din vis, speriat si transpirat si realizeaza ca este un om rau, lacom si crud. Dimineata, il cheama pe fiul sau si ii promite acestuia ca se va schimba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aflat intr-o zi la vanatoare, Negura Imparat zareste in padure alaturi de un padurar sarac, pe fiul sau disparut de trei zile de acasa. Cerand explicatii, fiul sau ii raspunde ca padurarul i-a salvat viata atunci cand l-a gasit ranit in padure si a fost primul om care i-a aratat bunatatea si curajul. Fiul imparatului isi anunta tatal ca doreste sa renunte la mostenirea imparatiei si la viata bogata si imbelsugata pentru a-si petrece zilele impreuna cu padurarul la casuta acestuia din padure, ajutandu-i pe cei saraci. Iubirea pentru fiul sau il ajuta pe Negura imparat sa isi inteleaga vina si decide sa isi lase imparatia in grija padurarului iar el isi petrece viata ajutandu-i pe cei saraci

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa ce si-a gasit fiul, imparatul a devenit mai bun si mai milos. In fiecare zi, in loc sa mearga la vanatoare, le ducea hrana si le amenaja adaposturi animalelor salbatice. Negura Imparat s-a gandit si la oamenii pe care ii chinuise pana atunci si desi continuau sa munceasaca pentru el le-a deschis hambarele si comorile palatului impartind totul cu ei. Vazand bunatatea imparatului, Zana Padurii a venit peste noapte in odaia in care Negura se odihnea si a suflat peste el graiul necuvantatoarelor. De atunci el vorbea cu animalele si le intelegea durerile si problemele. Imparatul reusea astfel sa le ajute si mai mult. Capatand acest har el a devenit cunoscut peste tot si mii de oameni si de necuvantatoare veneau din lumea larga sa-i ceara ajutorul. A facut bine pana la sfarsitul vietii si dupa moarte amintirea lui a ramas sa dainuie prin alte povesti fermecate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imparatul Negura si-a dat seama ca nu este bine sa fii un om rau si necrutator si atunci a dat o petrecere in cistea fiului sau si a padurarului cvare il salvase pe fiul sau. La petrecere a venit si Zana padurii si toti oamenii satului si s-au bucurat impreuna. Imparatul Negura Voda a devenit un om bun, milostiv si darnic cu satenii sai.
    Ei au trait cu totii fericiti pana la adanci batraneti.

    RăspundețiȘtergere
  7. In aceea noapte Imparatul o visa pe Zana Padurii spunand-ui sa nu mai omoare animalele padurii pentru ca ea l-a transformat pe baiat intr-un animal al padurii.
    In urmatoarea dimineata Imparatul a plecat la vanatoare si a vazut un cerb pe care a inceput sa-l urmareasca.Animalul fugind s-a impiedicat si a cazut la pamant.
    Negura Voda a descalecat si s-a apropiat de cerb cu arcul intins ca sa-l omoare.In acel moment si-a amintit de visul avut cu o noapte inainte.A lasat arcul jos si a facut o plecaciune in fata cerbului.
    In fata acestei dovezi de mila,cerbul s-a transformat pe loc in fiul Imparatului.Negura Voda si-a imbratisat fiul si a promis ca nu va mai vana animalele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imparatul isi omori fiul. Apoi, din trupul animalului neinsufletit, veni Zana Padurii. Ii spuse sa nu mai vaneze, dar Negura nu asculta. Pleca din nou la vanatoare. Vazu o caprioara ranita, si trasese cu arculi in ea. Apoi, se intampla aceeasi poveste: Zana ii spusese sa nu mai vaneze. De data aceasta, Negura-Voda asculta, si nu mai vanase de atunci. Ca rasplata, Zana il invie pe fiul sau. Baiatul ii povestise ce s-a intamplat, dar ca nu mai stie cum a ajuns langa tatal lui. Amandoi i-au jurat Zanei sa nu mai vaneze niciodata, ba chiar vor veni in padure pentru a ingriji animalele ranite.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa ce s-a transformat la loc in om, printul s-a dus la Zana Padurii si a rugat-o sa-l faca pe imparat mai bun si cu oamenii. Aceasta i-a dat baiatului o potiune magica. In clipa in care imparatul a baut-o, ca prin farmec, a disparut toata rautatea din sufletul lui. Supusii erau mirati de aceasta schimbare brusca in bine a imparatului dar erau fericiti si multumiti. Printul nu a mai vanat animale niciodata si s-a casatorit cu Zana Padurii. Si toti au trait fericiti pana la adanci batraneti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dupa ce Negura-Imparat a auzit intamplarea fiului lui, a plecat prin padure sa ii ceara scuze Zanii Padurii. A plecat si imediat a gasit un palat mare de clestar. Zana a zis ca accepta scuzele si ca ar dori sa primeasca un cerb mare. Imparatul a zis ca nu vrea sa mai vaneze nimic. Zana l-a felicitat pentru ca a trecut micul test. Acum imparatul si fiul lui puteau duce o viata linistita si mai ales fara vanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa ce fiul imparatului i-a povestit ceea ce s-a intamplat , Negura Voda a promis ca nu o sa mai vaneze nicio data animale.
    Imparatul s-a dus la batranul sarac si i-a dat padureea pe care o avea.El se bucura ca fiul lui s-a intots.Cred ca acum sunt fericiti impreuna si se bucura de toate frumusetile din imprejurimile palatului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Impresionat de rugamintile fiului sau, Negura imparat si-a dat seama cat rau facuse pana atunci. El a hotarat ca de acum inate niciun om sa nu mai vaneze in padure, iar pe timpul iernii oameni sa aduca hrana penru salbaticiuni.
    Fiecare om a prmit o bucata de pamant care sa fie a familiei sale si care sa le asigure traiul zilnic dupa cum munceste fiecare.
    Padurarul a devenit sfatuitorul fiului imparatului si veghetorul respectarii hotararilor imparatului.
    Dupa moartea imparatului, toti supusii sai l-au plans si l-au ajutat pe fiul acestuia sa-i conduca mai departe.
    In scurt timp tara lui Negura imparat a devenit una din cele mai bogate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dupa ce s-a transformat in om fiul imparatului s-a dus la Zana Padurii sa ii multumeasca.
    Intors acasa impreuna cu tatal sau, Negura-Imparat, au decis sa fie mai buni, mai darnici si mai milosi atat cu animalele si pasarile padurii cat si cu oamenii.
    Din acel moment cei doi au vanat mai putin. Din vanatul lor au dat atat slujitorilor cat si oamenilor care ii lucrau pamantul.
    Treptat oamenii au inceput sa ii iubeasca si sa ii pretuiasca. Imparatului a inceput sa i se spuna Voda cel Bun.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa ce vraja s-a rupt, imparatul si-a dat seama ca a gresit si si-a cerut scuze fata de locuitorii imparatiei. De atunci s-a purtat frumos cu oamenii si animalele. Acum toti il iubeau pe imparat.
    Printul s-a indragostit de fiica padurarului si a luat-o de sotie.Ei au trait fericiti pana la adanci batraneti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dupa ce vraja s-a rupt nu au mai vanat si nu s-au mai purtat urat cu muncitorii.Negura si fiul sau erau pasnici de acum, si voitori de bine.Nimeni nu il mai credea pe voievod un neghiob.Imparatul mereu ii multumea Zanei padurii pentru lectia data.Si asa, tot poporul a vietuit in pace si liniste.

    RăspundețiȘtergere
  16. Imparatul si-a dat seama ca a reusit sa-si indeparteze fiul cu rautatea sa. Ii parea extrem de rau! A decis sa fie un om mai bun. Supusii sai erau foarte multumiti de aceasta schimbare.
    Auzind de aceasta schimbare, fiul imparatului s-a decis sa ii mai acorde tatalui inca o sansa. S-a intors la el si au trait multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Imparatul Negura-Voda era un om crud si nemilos.Dupa ce a auzit ca fiul sau a murit in padure Negura-Voda a fost foarte trist.Acesta a decis sa fie mai bun,dar dupa un timp se duce din nou la vanatoare unde impusca un cerb.Cerbul era defapt fiul imparatului,preschimbat in animal de catre Zana Padurii.Cerbul s-a ascuns in casa padurarului.Negura-Voda il gaseste pe cerb,iar padurarul nu il lasa pe imparat sa il omoare pe acesta.Fiul i-a spus tatalui sau ca el este,iar imparatul l-a crezut.Zana Padurii l-a preschimbat pe cerb in om.Negura-Voda si-a dat seama ca fiul sau era foarte intelept,iar pentru acest lucru fiul a devenit rege si a trait fericit alaturi de tatal sau!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dupa ce si-a vazut din nou fiul, Negura-Imaprat a promis ca nu o sa mai vaneze.Dar nu asa s-a intamplat.ba chiar,dupa cateva zile,imparatul a pornit din nou la vanatoare.Fiul sau a incercat sa il opreasca, dar el nu a ascultat. A plecat si a vanat din nou cerbi, caprioare si iepuri ca la inceput.Dar intr-o seara, Zana-Padurii a venit in camra imparatului si l-a vrajit.Aceea era o vraja vesnica nu mai avea cum sa o dea inapoi chiar si cu orice fel de fagaduiala.Zana a facut in asa fel incat imparatului sa ii fie rau, si dupa cateva luni de chinuri mari , sa moara.De la moartea tatalui, fiul nu a mai vanat nicio data. Scavilor de la castel, le-au dat pamanturile pe care le munceau. Pentru aceeasta fapta Zana i-a dar feciorului o sotie frumoasa si multi copii frumosi si sanatosi.Si au trait fericiti pana la adanci batraneti!!

    RăspundețiȘtergere